آشنایی با چالش های پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت EHR و نحوه غلبه بر آنها

آشنایی با چالش های پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت EHR و نحوه غلبه بر آنها

پرونده الکترونیک سلامت EHR  با ذخیره و نگهداری داده های بیماران در قالب دیجیتال، با مزایای بسیاری برای صنعت مراقبت های درمانی همراه است. این سوابق در هر زمان و هر مکان برای ارائه دهندگان خدمات درمانی در دسترس است، در نتیجه گردش کار بالینی جهت نتایج بهتر برای درمان بیماران را تسهیل می کند. همچنین با فراهم کردن دسترسی سریع آن به جزئیات تشخیص، برنامه‌های درمانی، نتایج تصویربرداری، آلرژی به داروها، نتایج آزمایشات و موارد دیگر به بخش مهمی در جمع‌آوری سوابق جامع پزشکی بیماران تبدیل شده است. اثربخشی  EHR به خودکارسازی و ساده‌سازی فرآیند جهت تصمیم گیری ارائه‌دهندگان خدمات درمانی کمک می‌کند و گردش کار مراقبت‌های درمانی را در جهت اهداف مراقبت ‌محور کارآمدتر می‌ سازد و در عین حال هزینه ها را هم برای ارائه دهندگان مراقبت های درمانی و هم برای بیماران کاهش می دهد.

اما پیاده سازی سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک در سیستم مراقبت های درمانی آنقدر که به نظر می رسد آسان نیست. چالش های بالقوه متعددی در پیاده سازی این سیستم پرونده پزشکی الکترونیکی وجود دارد. آگاهی از چالش‌های EHR از قبل به مراکز درمانی کمک می‌کند تا از مشکلات احتمالی اجتناب کنند و فرآیند انتقال داده ها از ذخیره‌سازی سنتی به دیجیتالی را روان‌تر سازند. پس با ما در این مقاله از مجله کوشان تک جهت آشنایی با چالش های پیاده سازی EHR و راه های مقابله با آن همراه شوید.

چالش های پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت  EHR

چالش های پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت 

چالش های پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت

 

از موانع اصلی که مراکز درمانی باید هنگام اجرای پرونده الکترونیک سلامت از آنها آگاه باشند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. هزینه پیاده سازی نرم افزار پرونده الکترونیک بیمار

جای تعجب نیست که پیاده سازی نرم افزار پرونده الکترونیک بیمار یک پروژه پر هزینه ای است. به طور کلی فرآیند پیاده سازی را می توان به پنج جزء تأمین و راه‌اندازی سخت‌افزار، هزینه‌ های نرم‌افزار، پیاده‌سازی، آموزش کارکنان، هزینه‌های مداوم شبکه و پشتیبانی طبقه بندی کرد. البته ممکن است هزینه های برنامه ریزی نشده ای نیز در طول اجرا وجود داشته باشد. یافتن منابع مالی برای اجرای EHR یکی از مسائل اصلی است، به ویژه برای مراکز درمانی کوچکتر.

  1. مقاومت کارکنان برای پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت

در مورد اجرای سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک در مراکز درمانی همچنان مقاومت در میان کارکنان وجود دارد. علاوه بر این در میان برخی از پزشکان در مورد کارایی پرونده های الکترونیکی سلامت و پروتکل های حفظ حریم خصوصی تردید وجود دارد. در برخی موارد، کارکنان از پیشرفت های تکنولوژی فعلی و مزایای جامع اجرای نرم افزار پرونده الکترونیک بیمار بی اطلاع هستند.

  1. آموزش زمان بر پرونده الکترونیک سلامت

قبل از پیاده سازی سیستم پرونده الکترونیک سلامت، کارکنان باید در مورد گردش کار جدید آموزش کاملی دریافت کنند. ارائه دهندگان و تیم پزشکی باید زمان بیشتری را صرف کنند و تلاش بیشتری برای درک سیستم جدید انجام دهند تا کار خود را مطابق با آن تنظیم کنند. این یک فرآیند زمان‌بر برای کارکنان، پزشکان و مدیریت است و ممکن است در مواقعی آن را یک تلاش غیرضروری بدانند.

  1. عدم قابلیت استفاده

اگر سیستم EHR برای تناسب با گردش کار موجود ناکافی باشد، تطابق با آن دشوار است. قابلیت استفاده یکسان برای سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک به عنوان گردش کار یک درمانگر در مقایسه با یک متخصص قلب مناسب نیست. اشکال در طراحی یا ناکافی بودن آموزش، سهولت استفاده از نرم افزار EHR را کاهش می دهد. داده های مراقبت درمانی به خطر افتاده می تواند عواقب مرگباری بر پیامدهای سلامتی بیماران داشته باشد.

  1. حریم خصوصی داده ها در سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک

یکی دیگر از چالش های مهم EHR نگرانی های مربوط به حریم خصوصی داده های بیماران و مراکز درمانی است. ذینفعان اغلب در مورد خطر داده ها به دلیل حمله سایبری ابراز نگرانی می کنند. در صورت نقض امنیتی، مراکز درمانی ممکن است دچار مشکلات قانونی شوند. از این رو، تضمین امنیت داده‌های EHR به مسئولیت اصلی ارائه‌دهنده نرم افزار پرونده الکترونیک سلامت تبدیل می‌شود.

  1. انتقال داده ها

تعداد زیادی اسناد کاغذی در مورد سابقه پزشکی صدها بیمار وجود خواهد داشت که ورود داده ها برای تبدیل به سوابق دیجیتالی ممکن است به یک کار خسته کننده و وقت گیر برای کارکنان تبدیل شود. این یکی از چالش‌های اصلی اجرای نرم افزار پرونده الکترونیک بیمار برای بیمارستان‌ها است و اگر قالب مناسبی وجود نداشته باشد، تلاش دوچندان می‌شود.

  1. محدودیت منابع فنی

این یکی از چالش های اجرای نرم افزار پرونده الکترونیک بیمار است که اغلب مراکز درمانی کوچک و کلینیک های خصوصی با آن مواجه هستند. آنها به ندرت صاحب یک تیم داخلی با تخصص فنی و نظارتی هستند. علاوه بر این، ممکن است سخت افزار مورد نیاز برای تجهیز EHR را نداشته باشند. ایجاد یک تیم داخلی از کارکنان مناسب با تخصص کافی و خرید سخت افزار می تواند هزینه هنگفتی داشته باشد، که دلیلی رایج برای ارائه دهندگان مراکز درمانی کوچک و متوسط برای به تأخیر انداختن فرآیند اجرای EHR است.

  1. عدم قابلیت همکاری

قابلیت همکاری، فرآیندی از داده های درمانی یکپارچه است که برای تبادل اطلاعات آسان با ارائه دهندگان خدمات درمانی و بیمارستان ها قابل دسترسی است. قابلیت همکاری، پزشکان را قادر می سازد تا به داده های بیماران به شیوه ای تلفیقی و ساختاریافته جهت ارائه خدمات درمانی و مراقبتی بهتر دسترسی داشته باشند. قابلیت همکاری در سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک یک ضرورت برای درک پرونده کامل سلامت بیمار است. با این حال، یکی از چالش های اصلی در پرونده الکترونیک سلامت انتقال صحیح داده ها است. این عدم قابلیت همکاری می‌تواند هماهنگی مراقبت ‌های درمانی را مختل کند و از شناسایی علت بیماری جلوگیری کند.

  1. عدم برنامه ریزی صحیح

کم و بیش پیاده سازی EHR یک تغییر فرهنگی در مراکز درمانی ایجاد می کند. از این رو، تغییر در جنبه های مدیریتی اجرای EHR به یک چالش واقعی تبدیل می شود، به طوریکه نیاز به برنامه ریزی استراتژیک است. بدون داشتن یک برنامه ساختاریافته برای پیاده سازی سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک، احتمال نقض داده ها و تهدیدات امنیت سایبری برای اطلاعات بیماران وجود دارد. اجرای موفقیت آمیز و پایداری سیستم های EHR بدون برنامه ریزی می تواند یک رویای دور از ذهن باشد.

  1. فقدان ارتباط

ارتباط مؤثر بین مراکز درمانی، ارائه دهنده نرم افزار پرونده الکترونیک سلامت و بیماران برای ایجاد یک سیستم EHR که نتایج مطلوب را به همراه داشته باشد ضروری است. این یک فرآیند مستمر برای اطمینان از برآورده شدن انتظارات همه طرفین است. نگرانی‌ها و بازخوردهای ارائه‌دهنده خدمات درمانی باید به درستی مورد توجه قرار گیرد و ارائه دهنده نرم افزار باید بتواند ابزارهای مؤثری را مطابق با نیاز آن ها طراحی کند. بدون ارتباط مناسب، اهداف نمی توانند برآورده شوند.

راه حل های غلبه بر چالش های پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت EHR

راه حل های غلبه بر چالش های پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت

راه حل های غلبه بر چالش های پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت

 

با وجود چالش های بیان شده، درصد پذیرش پرونده الکترونیک سلامت در سال های اخیر به سرعت افزایش یافته است. متعاقباً کارشناسان فناوری اطلاعات سلامت و همچنین مدیران مراکز درمانی راه ‌حل‌های راهبردی برای حل چالش‌های رایج در اجرای EHR ارائه کرده‌اند. که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. برنامه استراتژیک برای اجرای سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک داشته باشید.

گام اولیه اجرای EHR، ارائه یک برنامه استراتژیک دقیق برای فعالیت های پیش رو است. تعیین وظایف و مسئولیت ها برای اعضای تیم، شناسایی پزشکان برتر، ایجاد فضایی برای حمایت و ارتباط متقابل و … می تواند از برنامه های استراتژیک باشد. مطمئن شوید که تیم برای مواجه با برنامه های احتمالی نیز آماده است. نکته مهمی که در اینجا باید به خاطر داشت این است که آماده سازی، کلید اجرای موفقیت آمیز EHR است.

  1. پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت؛ کمک در تحقیقات بالینی

داده های مراکز درمانی و اطلاعات بیماران جنبه بسیار مهمی از تحقیقات بالینی هستند و این یک واقعیت ثابت شده است. پیاده سازی یکپارچه سیستم های EHR قابلیت همکاری داده ها را به طور چشمگیری در سراسر طول درمان بهبود می بخشد. محققان بالینی دسترسی آسانی به داده‌های مورد نیاز خواهند داشت و سیستم‌ها قابلیت همکاری مراکز درمانی را قادر می‌سازد تا این داده‌ها را با دانشمندان و محققان جهت تسهیل یافته‌های خود مبادله کنند.

  1. بهبود بهره وری

ممکن است چالش‌هایی در رابطه با قابلیت همکاری EHR در بازار مراقبت‌های درمانی وجود داشته باشد. اما سیستم‌های EHR با قابلیت همکاری می‌توانند در صرفه‌جویی در زمان، تلاش و هزینه‌ها کمک کنند. مزایای اجرای EHR فشار کاری بر کارکنان را کاهش می دهد و بهره وری را برای ادامه ارائه خدمات مراقبت های درمانی بهتر افزایش می دهد. دیجیتالی کردن داده ها به حذف به هم ریختگی داده ها و بهبود سرعت پردازش اطلاعات بیمار جهت اطمینان از انتقال سریعتر داده ها به ارائه دهندگان کمک می کند.

  1. مشارکت

پیاده سازی EHR یک فرآیند مشارکتی است که نیازمند تعهد همه اعضای تیم از جمله ارائه دهندگان خدمات درمانی، ارائه دهندگان نرم افزار پرونده الکترونیک سلامت، مشاوران، کارکنان، پزشکان و غیره است. دیدگاه های خود را به اشتراک بگذارید و آن را به یک هدف مشترک در بین ذینفعان تبدیل کنید تا پس از اجرا در جهت آن تلاش کنند. پرونده الکترونیک سلامت کمک می کند تا پیاده سازی را به موقع، در چارچوب بودجه و با قابلیت استفاده خوب تکمیل کنید.

  1. مدیریت قوی

برای همسو کردن تیم با فرآیند اجرای EHR، مدیران باید فعالانه برای تغییرات اقدام کنند. یک کمیته فرعی از مدیران با تجربه جهت هدایت تیم پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت ایجاد کنید. اطمینان از مدیریت قوی می تواند اجرای فن آوری ها و سیستم های EHR را بهبود بخشد.

  1. اطمینان از بهبود تجربه بیمار با نرم افزار پرونده الکترونیک بیمار

هنگام تصمیم گیری در مورد اجرای  EHR، به این فکر کنید که چگونه و چرا برای بیماران مفید است. در یک سیستم درمانی مبتنی بر ارزش، خواسته های بیمار از اهمیت بالایی برخوردار است. به هر حال، بزرگترین گروه کاربری در سیستم  EHR، بیماران هستند. از این رو بهبود قابلیت همکاری EHR و ایمن کردن حریم خصوصی داده ها می تواند با بهبود وفاداری آنها به مرکز، ارتباط بهتری با بیماران ایجاد کند. همچنین می‌تواند با بهبود تجربه بیمار، ارتباط بهتری بین بیمار و ارائه‌دهنده در مطابقت با نتایج سلامتی ایجاد شود.

  1. یک جدول زمانی تنظیم کنید.

سعی کنید با ایجاد یک برنامه واقع بینانه تا حد امکان چالش های زمانی را کاهش دهید.

  1. از آموزش کافی برای پیاده سازی سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک اطمینان حاصل کنید.

انگیزه پشت اجرای سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک، ساده کردن فرآیند و بهبود کارایی است. اگر کارکنان نتوانند از سیستم به طور مؤثر استفاده کنند و به پیروی از روش های سنتی ادامه دهند، از اهداف تعیین شده فاصله گرفته می شود و رضایت بیماران کاهش می یابد. از یک برنامه آموزشی جامع برای کارکنان استفاده کنید و به آنها اطلاع دهید که چگونه سیستم جدید برای مراقبت از بیماران مفید بوده و کار آنها را آسانتر و کارآمدتر می سازد.

  1. از کارشناسان کمک بگیرید.

برای اجرای موفقیت آمیز سامانه یکپارچه پرونده الکترونیک، از کارشناسانی که دانش عمیقی در مورد گردش کار بیمارستان ها و پروتکل ها دارند برای همکاری با سیستم های EHR کمک بگیرید. از کارشناسانی که سیستم های EHR را به طور موثر در یک مرکز درمانی مستقر کرده اند، استفاده کنید. این به پیش بینی موانع و رفع سریع آنها کمک می کند.

در آخر

برای مراکز درمانی پیاده سازی پرونده الکترونیک سلامت یک فرآیند ناشناخته ای نیست. با این حال، موانع زیادی در راه استقرار موفقیت آمیز EHR وجود دارد که با برنامه ریزی مناسب و مدیریت استراتژیک می توان آنها را کاهش داد.

پرونده الکترونیک سلامت شرکت کوشان تک با قابلیت اتصال با سایر نرم‏افزار‏های بیمارستان مانند نوبت دهی، PACS، LIS و HIS می تواند مطابق با نیاز ها و استراتژی های شما سفارشی سازی شود. پس برای آشنایی بیشتر با سایر قابلیت های آن با ما در کوشانتک تماس بگیرید.

منبع: وبسایت mobisoftinfotech.com

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× پشتیبان فنی