سیستم اطلاعات بیمارستان HIS و مواردی که باید بدانید

سیستم اطلاعات بیمارستان HIS و مواردی که باید بدانید

به دلیل اهمیت و آگاهی از فواید سیستم اطلاعات بیمارستان HIS، کاربرد این سیستم پرکاربرد در مراکز درمانی و بیمارستان ها افزایش یافته است. HIS به عنوان یک پایگاه داده اصلی برای ذخیره تمام فعالیت های مربوط به بیمارستان ها عمل می کند و شامل تمام گزارشات و سرشماری مربوط به تعداد بیماران، گزارشات مالی، تعداد پذیرش ها و سایر اطلاعات بیمارستانی است. اما برای آشنایی بیشتر با HIS و موارد مربوط به آن با ما در این مقاله از مجله کوشان تک همراه شوید.

سیستم اطلاعات بیمارستان HISچیست؟

سیستم اطلاعات بیمارستان  HISیک نرم افزار جامع در بیمارستان بوده که اطلاعات تمامی بخش های بیمارستان را شامل می شود. این نرم افزار جامع شامل سیستم های جمع آوری، ذخیره، مدیریت و انتقال پرونده پزشکی بیمار، فعالیت های عملیاتی بیمارستان و… بوده و همچنین سیستم پشتیبانی از تصمیمات سیاست های مراقبت های درمانی را هم عهده دار است.

علاوه بر آن HIS شامل سیستم هایی است که داده های مربوط به فعالیت های سازمان های ارائه دهنده خدمات درمانی مانند بیمه مدیریت می شود. همچنین می تواند برای بهبود نتایج اطلاعات بیمار، آگاهی از تحقیقات و پژوهش های پزشکی و تأثیرگذاری بر سیاستگذاری و تصمیم گیری مفید باشد.

انواع سیستم های اطلاعاتی بیمارستانی

  • پرونده الکترونیکی سلامت (EHR)
  • پورتال بیمار
  • برنامه ریزی بیمار
  • صورتحساب پزشکی
  • نسخه الکترونیکی

مزایای کلیدی سیستم اطلاعات بیمارستان HISچیست؟

کاهش هزینه ها: در صورت اجرا و پیاده سازی سیستم اطلاعات بیمارستان، بسیاری از هزینه های شما به دلیل سیستمی و اتوماسیون شدن فرآیند کاری مانند کاهش ثبت دستی اطلاعات و نگهداری پرونده ها به صورت کاغذی کاهش می یابد. چرا که هیچگونه مداخله دستی برای ذخیره و یا تجزیه و تحلیل اطلاعات لازم نیست.

افزایش امنیت داده ها و بازیابی آسان آن ها: از آنجا که امنیت اطلاعات در بیمارستان ها از اهمیت بالایی برخوردار بوده و دسترسی آن ها به افراد مربوطه با خطر همراه است و اکثراً فرآیند بازیابی آن ها دشوار می باشد، HIS با ذخیره تمام اطلاعات در سرور و فضای ابری می تواند به امنیت اطلاعات کمک کند و همچنین دسترسی به داده ها را کنترل کند.

بهبود مراقبت از بیمار و نتایج مراقبت های درمانی: HIS با دسترسی آسان به اطلاعات بیماران، به تصمیمات سریع تر و کارآمد تر توسط ارائه دهندگان مراقبت های درمانی کمک می کند. همچنین به دلیل یکپارچگی و اتصال اطلاعات به یکدیگر، می تواند گزارش های تشخیصی کامل تر و درست تری برای مراقبت از بیمار ارائه کرد.

برای امنیت سیستم HIS بیمارستان چه اقداماتی لازم است؟

اقدامات لازم برای امنیت سیستم اطلاعات بیمارستان HIS

اقدامات لازم برای امنیت سیستم اطلاعات بیمارستان HIS

 

همه شبکه های نرم افزاری آسیب پذیر هستند و از آنجا که ارائه دهندگان خدمات درمانی، اهداف مطلوبی برای مجرمان اینترنتی می باشند، برای کمک به حفظ امنیت سیستم ها، باید اقدامات زیر صورت گیرد:

  • کارمندان را آموزش دهید.
  • رمزگذاری داده ها را فراموش نکنید.
  • پشتیبانی از داده ها
  • نظارت بر میزان استفاده
  • از احراز هویت چند عاملی استفاده کنید.

ویژگی های یک نرم افزار HIS چیست؟

با پیشرفت فناوری، سیستم های اطلاعات بیمارستانی نیز بسیار پیشرفته شده اند و نوآوری های زیادی به طور مداوم به همراه داشته است. اما اگر سیستم اطلاعات بیمارستان برای کارکنان بیمارستان ناشناخته باشد و آن ها را گیج کند، بی فایده خواهد بود. این سیستم باید شامل آموزش توسط ارائه دهندگان نرم افزار بوده و علاوه بر آن کاربر پسند باشد. همچنین  HISباید بیمار محور، مقرون به صرفه، مرکز اطلاعات پزشکی و مقیاس پذیر باشد و اگر سیستم انعطاف پذیر نباشد، نمی تواند رشد بیمارستان را در خود جای دهد، زیرا فناوری به سرعت در حال تغییر است.

بین سیستم اطلاعات بیمارستان و پرونده الکترونیک سلامت کدام را انتخاب کنیم؟

از آنجا که پرونده الکترونیک (EHR) بخشی از سیستم اطلاعات بیمارستان (HIS) می باشد، اما با یکدیگر تفاوت های بسیاری دارند. در ابتدا ممکن است بیمارستان ها و یا مراکز درمانی عنوان کنند EHR دارند و یا EHR همان HIS است. اما آن دو در زمینه استفاده و اجرا با یکدیگر تفاوت هایی دارند. در واقع منشأ تفاوت آنها بسته به مزیت های استفاده آنها با یکدیگر است. از تفاوت های بین این دو سیستم اطلاعاتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • HIS، همه اطلاعات بیمار را به صورت یکجا و فقط سرفصل آنها را ثبت می کند، اما در EHR اطلاعات تفکیک شده، طبقه بندی شده و به صورت جزئی تری می باشد.
  • در EHR به دلیل دسترسی راحت به اطلاعات بیمار، وقت کمتری از پزشک گرفته می شود.
  • در EHR روابط پزشک و بیمار بسیار قوی است، مثلا پزشک می تواند اگر لازم باشد وقت اورژانسی به بیمار بدهد.
  • امکان تجزیه و تحلیل پرونده بیمار در EHR بسیار بیشتر است. چرا که فقط اسکن مدارک در HIS  وجود دارد.
  • در مورد بیماری هایی که نیاز به سوابق پرونده پزشکی سایر اعضای خانواده وجود داشته باشد، شما می توانید با EHR به راحتی به آن ها دسترسی داشته باشید.
  • در EHR پزشک می تواند به جزئیات بیشتری در قسمت پذیرش دست پیدا کند. مثلا چند نفر برای ویزیت باقی ماندن و همچنین اگر مطلبی در مورد بیماری به خاطر بیاورند، می توانند به پرونده آن دسترسی پیدا کنند.

در آخر

سیستم اطلاعات بیمارستان در مدیریت مراقبت های درمانی جهت ارائه نتایج بهتر و مراقبت با کیفیت از بیماران جایگاه ویژه ای دارند. با توجه به مزیت های گفته شده در مورد HIS بهتر است در رابطه با سیستم نرم افزاری مرکز پزشکی و درمانی مربوطه خود تجدید نظر کنید، چرا که می توانید با استفاده از آن به امتیاز بالاتری دست پیدا کنید.

اگر هنوز در انتخاب نوع نرم افزار مردد هستید، با ما در کوشان تک تماس بگیرید تا در انتخاب گزینه مناسب همراه شما باشیم.

منبع: وب سایت sdglobaltech.com

نظرات خود را اضافه کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× پشتیبان فنی